Yoğurt Tatlısı Tarifi 

 Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 2,5 Türk kahvesi fincanı irmik
  • 4 Türk kahvesi fincanı un(eleyin)
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu

Şurubu içi:

  • 9 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 9 Türk kahvesi fincanı su
  • 1 dilim limon

 Hazırlanışı

Derince bir kapta yumurta, yoğurt ve şekeri el çırpıcısı veya mikser ile çırpın, üzerine irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edin. Kare borcam tepsiyi margarinle yağladıktan sonra, karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin.

Üzerine soğuk şurup dökün.

Tatlının üzerine bir tepsi kapatarak şurubu çekmesini bekleyin.

Servis yaparken üzerine tercihe göre Hindistan cevizi serpin.

 

Şurup için: su ve şekeri 5 dakika kaynatın, limon sıkın bir iki dakika daha kaynatın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir