1-Rafine şeker
Ham şeker beyaz küp şekere dönüştürülürken birçok işlemden geçirilir.Şeker kamışı lifleri, toprak kalıntıları ve bakterilerden arındırmak için yıkama, kaynatma, filtreleme ve kurutma gibi işlemler uygulanırDaha sonra tekrar beyazlatma işleminden geçerFakat bu işlemler sırasında şekerin içindeki vitamin, mineral ve proteinler azalır.Hatta kansere neden olabilir.Rafine şeker bağışıklık sistemini etkileyerek baş ağrısına ve migrene neden olur.Baş ağrısının nedeni beyindeki oksijen seviyesinin azalmasıdır.Rafine şeker kandaki glükoz seviyesini aniden yükselterek dengesizliğe yol açar.Alternatif olarak esmer şeker ya da bal kullanabilirsiniz.
2-Yer Fıstığı ve Kabak Çekirdeği
Bilimsel araştırmalara göre yer fıstığı ve kabak çekirdeği bazı insanlarda baş ağrısına neden olabiliyor.Bunun nedeni “Tyramine” maddesi…Fıstık ve çekirdek zaman geçirmek üzere yenilen gıdalardandır. Farkına varmadan fazla miktarda yediğinizde baş ağrısına neden olabilirler.Bu gıdalara karşı alerjiniz olup olmadığını kontrol edin, ve yediğinizde başınızın ağrısığını farkederseniz onlardan uzak durun…
3-Soya Sosu
Yemeklere lezzet katmak için kullanılan soya sosu, fernmante edilmiş soya fasülyesinden imal edilir.İçeriğindeki yüksek tuz seviyesi nedeniyle, fazla tüketildiğinde ölüme bile neden olabilir.Özelikle Çin yemeklerinde kullanılan soya sosu baş ağrısına yol açar. Sağlıklı değildir
4-Zeytin
Evet, belki şaşıracaksınız ama zeytin ve zeytin yağı da kimi insanlarda baş ağrısına yol açabiliyor.Zeytin ve zeytinyağı aslında çok şifalıdır fakat çok fazla tüketildiğinde baş ağrısına neden olabilir
5-Yapay tatlandırıcılar
Yapay tatlandırıcılar normal şekere göre daha az kalorilider ve iki kat fazla tat verir.Özelikle hazır içeceklerde bolca kullanılan yapay tatlandırıcıların sağlığa zararlı olduğu kanıtlanmıştırYapay tatlandırıcılar, şeker tadı veren kimyasallardan oluşurYapay tatlandırıcıların içeriğindeki sakarin kanserden baş ağrısına bir çok sağlık sorununa neden olabilirEn doğrusu işlenmemiş esmer şeker kullanmak ve mümkünse şeker kullanımını minimuma indirmektir