YAZ GÜNLERİNİN VAZGEÇİLMEZ YEMEĞİ

Zeytinyağlı Enginar

 

MALZEMELER

  • 2 adet enginar
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • Yarım çay bardağı patates(küp doğranmış)
  • Yarım çay bardağı havuç(küp doğranmış)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı limon
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Dereotu
  • 1 su bardağı su

HAZIRLANIŞ

İlk olarak küp küp doğranmış patates, havuç ve bezelyeleri ayrı ayrı kaplarda çok pişmeyecek şekilde haşlıyoruz. Daha sonra bir tencereye yağ koyup soğanları yemeklik doğrayıp kavuruyoruz ve haşlanan sebzeleri ilave edip soğanla karıştırıp ocağı kapatıyoruz Ve enginarları doldurup tencereye yerleştiriyoruz.1 su bardağı suyun içine 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı şeker,1 yemek kaşığı limon sıkıp tencereye boşaltıyoruz ve üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz. Kısık ateşte 20 dakika pişiriyoruz. Servis yaparken üzerini dereotu ile süslüyoruz.

AFİYET OLSUN 🙂

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir