125 gr. tereyağı
1 + ¼ su bardağı un
1 litre süt
1.5 su bardağı şeker
3-4 parça dövülmüş damla sakızı
Vişne Sos için Malzemeler
250 gr. donmuş vişne – suyunu ayırın
1.5 yemek kaşığı toz şeker
1-2 adet yıldız anason
½ çubuk tarçın
Muhallebi için;
Bir tencerede tereyağını eritin, unu ayrı bir kapta eleyin ve tereyağı iyice eriyince, unu ekleyip renk alana kadar kavurun.
Ardından sütü ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın. Süt kaynayınca şeker ve dövülmüş damla sakızını ilave edin, iyice karıştırın, kaynamaya başlayınca altının kapatın ve servis kaplarına bölün oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
Sos için;
Donmuş vişneleri süzgece koyup suyunu bırakmasını sağlayın.
Vişne suyunu sos tenceresine alın, şeker, yıldız anason ve tarçın çubuğunu ilave edip ocağa alın ve kaynatın. Karışım kaynama noktasına gelince anason ve tarçını içinden çıkartıp vişne tanelerini ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
Son olarak vişne sosunu muhallebinin üzerine dökün ve ince bir bıçak ya da kürdan yardımı ile alacalı olmaları için karıştırıp soğumaya bırakın.