Vişne Jöleli Yaş Pasta

Vişne Jöleli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin:

  • 4 adet yumurta,
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker,
  • 4 yemek kaşığı su,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr),
  • 1 paket vanilya (5 gr).

Ara Kreması İçin:

  • 1,5 kutu krema (schlagsahne 300 ml),
  • 1,5 kutu ekşi krema (schmand 300 ml),
  • Bu malzeleri bulamayanlar 2 paket krem şanti kullanabilir.

Vişne Jöleli İçin:

  • 1 kavanoz vişne kompostosu,
  • 2 yemek kaşığı nişasta.

Üzeri İçin:

  • Hindistan cevizi,
  • Fındık kırığı.
  • Vişne Jöleli Yaş Pasta Yapılışı

    Keki için; bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyup köpük köpük olana kadar çırpalım.

    Üzerine suyu ve vanilyayı ilave edip karıştıralım.

    Sonra kabartma tozunu ve unu ilave edip tahta kaşıkla karıştıralım.

    Yuvarlak bir borcama yağlı kağıt serip üzerine hazırladığımız karışımı dökelim ve eşit şekilde yayalım.

    Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. (kürdan ile kontrol edin)

    Kek soğuduktan sonra enine ortadan ikiye keselim.

    Ara kreması için; geniş bir kaseye kremayı koyalım ve katılaşana kadar çırpalım.

    İçine ekşi kremayı ilave edip çırpalım.

    Krema veya ekşi krema yoksa krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayalım.

    Kekin 1 ci parçasının üzerine kremayı veya krem şantinin yarısını döküp yayalım.

    Kremanın üzerine vişne tanelerini aralıklı olacak şekilde dizelim.

    Üzerine 2 ci kek parçasını yerleştirelim ve kalan kremayı veya krem şantiyi kekin üzerine döküp yayalım.

    Üzeri için; vişne kompostusunun suyunu bir tencereye süzelim.

    İçine nişastayı ilave edip karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.

    Kremanın üzerine hazırladığımız jöleyi döküp yayalım.

    Vişne Jöleli Yaş Pastamızı 30 dakika buzdolabında dinlendirelim.

    Pastamızın üzerini hindistan cevizi ve fındık kırığı ile süsleyip servis yapın.

    Çok hafif ve lezzetli bir yaş pastamız oldu.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir