Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı Malzemeleri

200 ml. su – 1 silme su bardağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
100 gr. un – 1 su bardağı
30 gr. mısır nişastası – 1/3 su bardağı
1 tutam tuz
2 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
Ayçiçeği yağı – kızartmak için

Şerbeti için Malzemeler
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Şerbeti için, şeker ve suyu şeker eriyinceye kadar kaynatın. ateşten almaya yakın limon suyunu ekleyin ve kenara alıp soğutun.

Tulumba tatlısının şerbeti çok soğuk olmalıdır, buna dikkat edin.

Bir tencerede su, yağ, un ve nişastayı karıştırın, ateşin üzerine alıp hamur kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Hamuru bir kasenin içine alıp, ılıyınca yumurtaları teker teker ekleyip iyice çırpın. Kıvam alınca ucu düz yıldız olan sıkma torbasına alın.

Bir tencereye ayçiçeği yağı koyun. Soğuk yağın içine tulumba tatlılarını sıkın. Makas yardımıyla keserek sıkmak daha kolay oluyor.

Ardından yağı ocağın üzerine alıp altını yakın. Tulumba tatlıları iyice renk alıp şişene kadar kızartın soğuk şerbetin içine atıp hemen servis tabağına alın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir