400 gr. haşlanmış nohut, soyulmuş
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tahin
Tuz
İç Harç için Malzemeler
2 adet kuru soğan – piyazlık doğranmış
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
2 yemek kaşığı tahin
Hamuru için, tüm malzemeleri rondodan geçirin. Dolaba alıp dinlendirin.
İç harç için, bir tavaya zeytinyağı ilave edip, soğanları ekleyin ve kontrollü ateşte renk alıncaya kadar kavurun.
Şekeri ilave edip kavurmaya devam edin. Tahin hariç tüm malzemeleri ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak kenara alıp tahini ekleyin ve karıştırın.
Dinlendirdiğiniz hamurdan cevizden biraz büyük bir parça koparın, iki streç arasında hafif döverek açın. İç harçtan doldurup, streç yardımıyla top haline getirin. Streçe sarılı muhafaza edin. Diğer tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp, üzerine zeytinyağı ve tarçın serperek servis edin.