Taze Zencefilli Pasta
By Admin on 23 Aralık 2014
Malzemeler:
- Sade pasta kreması
- Pandispanya Malzemesi:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağından 1 parmak eksik fındık yağı , üzerini içme suyuyla tamamlayın)
- Pudra şekeri
- 1 su bardağı mandalina suyu(240 ml lik bardak)
- 1 yemek kaşığı taze zencefil rendesi
- Ceviz büyüklüğünde rendelenmiş taze zencefil
- 1 su bardağı frenk üzümü,kakao
- 100 gr bitter çikolata
- Üzeri için:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı+1 yemek kaşığı daha organik beyaz un (200 ml lik bardak)
Hazırlanışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın, şekeri ilave edin, tekrar çırpın.
- Yağı ekleyin, homojen kıvam alıncaya kadar çırpma işlemine devam edin.
- Unu kabartma tozunu kaseye eleyin, karışıma ekleyin, zencefili rendeleyin.
- Mikserin kısık ayarında karıştırın, yağlanmış kalp kalıba karışımı dökün.
- 25-30 dakika 170°C pişirin, kekin pişip pişmediğine kürdan kontrolu yapın, fırından çıkarın, soğutun.
- Soğuyunca ikiye bölün, arkalı önlü mandalina suyuyla ıslatın.
- Dört tane 10 cm eninde şeritler halinde yağlı kağıt kesin, servis tabağına kare şeklinde yerleştirin.
- Kekin bir tanesini kesilen kısım üste gelecek şekilde yerleştirin.
- Pastacı kremasını 1 bardak soğuk sütle çırpın, tabağa yerleştirilen kekin her yerine sürün.
- Frenk üzümlerini üzerine döşeyin, zencefili üzerine rendeleyin, kalan kekin yarısını üzerine örtün.
- Üstüne kakao serpin, çikolata kırıklarıyla süsleyin, hafif pudra şekeri serpin.
- Buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
Okunma:
334