Taze Zencefilli Pasta

Malzemeler:

  • Sade pasta kreması
  • Pandispanya Malzemesi:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik fındık yağı , üzerini içme suyuyla tamamlayın)
  • Pudra şekeri
  • 1 su bardağı mandalina suyu(240 ml lik bardak)
  • 1 yemek kaşığı taze zencefil rendesi
  • Ceviz büyüklüğünde rendelenmiş taze zencefil
  • 1 su bardağı frenk üzümü,kakao
  • 100 gr bitter çikolata
  • Üzeri için:
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı+1 yemek kaşığı daha organik beyaz un (200 ml lik bardak)

    Hazırlanışı:

    1. Oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın, şekeri ilave edin, tekrar çırpın.
    2. Yağı ekleyin, homojen kıvam alıncaya kadar çırpma işlemine devam edin.
    3. Unu kabartma tozunu kaseye eleyin, karışıma ekleyin, zencefili rendeleyin.
    4. Mikserin kısık ayarında karıştırın, yağlanmış kalp kalıba karışımı dökün.
    5. 25-30 dakika 170°C pişirin, kekin pişip pişmediğine kürdan kontrolu yapın, fırından çıkarın, soğutun.
    6. Soğuyunca ikiye bölün, arkalı önlü mandalina suyuyla ıslatın.
    7. Dört tane 10 cm eninde şeritler halinde yağlı kağıt kesin, servis tabağına kare şeklinde yerleştirin.
    8. Kekin bir tanesini kesilen kısım üste gelecek şekilde yerleştirin.
    9. Pastacı kremasını 1 bardak soğuk sütle çırpın, tabağa yerleştirilen kekin her yerine sürün.
    10. Frenk üzümlerini üzerine döşeyin, zencefili üzerine rendeleyin, kalan kekin yarısını üzerine örtün.
    11. Üstüne kakao serpin, çikolata kırıklarıyla süsleyin, hafif pudra şekeri serpin.
    12. Buzdolabında birkaç saat dinlendirin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir