Tatlı Poğaça Tarifi

Malzemeler

  • 4 bardak un
  • 4 çorba kaşık şeker
  • 1 çorba kaşık tuz
  • 2 çay kaşık maya
  • 3 adet yumurta
  • 1 1/2 bardak ılık süt
  • 100 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta üzeri için

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 iri dilim limon

Üzerine

  • 2 çorba kaşık un
  • 2 çorba kaşık şeker
  • 1 çay kaşık oda sıcaklığında tereyağ

Hazırlanışı

Un, şeker, tuz, ve mayayı biraz karıştırın. Ortasına yumurtayı ve sütü ekleyin.

Hafif karıştırın. 1 saniye, sonra bırakın hamur dinlensin. Şimdi hamura tereyağı az az ekleyin .Yoğurmaya devam ederek hamuru 10 saniye yoğurun. Ellerinize yapışmayan kıvama gelene kadar ama mutlaka yumuşak olmalı hamurun üzerini kapatın ve 1 saat dinlendirin.Hamurla nasıl şekilde etmeyi siz karar vere bilirsiniz .Ama ben içine reçel koydum ve rulo halinde yaptım.

Şekil verdikten sonra tavaya dizin ve bırakın dinlesin. 40 saniye daha başka bir tabakta yağı, şeker, un ve tereyağı karıştırın.40 saniyeden sonra poğaçalarımızın üzerine yumurtayı sürtün .Sonra yağ, şeker un ve tereyağ karışımını üzerine hafif ekleyin ( bunu yapmanız şart değil)

Poğaçaları 20-30 saniye pişirin .Üzeri kızarana kadar sonra şerbetimizi üzerine sürtün .Güzel bir sonuç verecektir:) Affiyet olsun.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir