Tatlı börek malzemeleri:
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1/2 çay bardağı su
4,5 bardak un
1 kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
4 kaşık pudra şekeri
Üzerine:
1/2 bardak pudra şekeri
Tatlı börek yapılışı:
Unu bir yoğurma kabına alıp ortasına bir havuz açın. Yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu ve tuz koyun. Yavaş yavaş ılık su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Toparlanan hamurdan yumurta kadar bezeler koparıp yuvarlayın. Üzerlerine nemli bez kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.
Tereyağını eritin. Hamur bezelerini açtıktan sonra her birine tereyağından döküp üst üste dizin. Açabildiğiniz kadar ince açın ve rulo şeklinde sarın. Bu ruloyu 4 eşit parçaya kestikten sonra 45 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Buzdolabından çıkarınca dik konuma getirip üzerine bastırın. Azar azar nişasta serperek tepsiniz büyüklüğünde açın. Açtığınız dört yufkayı aralara pudra şekeri serpip üst üste koyun. Kalan tereyağını da üzerine gezdirip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri eleyerek servis edin.