Tatları Güzel Ama Tehlike Sacan Yicekler

 PASTA: Fazla tüketilmesi obeziteye giden yolda önemli etki yapan pastaların içinde çok miktarda bulunan şeker, yağ, un gibi maddeler aynı zamanda mide hastalıklarına da neden oluyor.


PASTA: Fazla tüketilmesi obeziteye giden yolda önemli etki yapan pastaların içinde çok miktarda bulunan şeker, yağ, un gibi maddeler aynı zamanda mide hastalıklarına da neden oluyor.

sebze1

YEŞİLLİK: Ispanak, roka, marul, lahana, kıvırcık salata gibi yeşillikler iyi yıkanmadığında bağırsak bakterilerine davetiye çıkarıyor. Bu nedenle bu besinlerin çocuklara verilmeden önce çok iyi yıkanması gerekiyor

 

ton-baligi

TON BALIĞI: Dünyanın en çok tüketilen balıklarından olmasına rağmen, ton balığının çok fazla tüketilmesi sinir sisteminde harabiyete ve kalp hastalıkları riskinde artışa yol açıyor.

 ÜZÜM: Şeker oranı yüksek bir meyve olan üzüm, diyabet hastaları için sakıncalı. Ancak antioksidan açısından zengin bir besin olan üzümü kontrollü tüketmekte fayda var.


ÜZÜM: Şeker oranı yüksek bir meyve olan üzüm, diyabet hastaları için sakıncalı. Ancak antioksidan açısından zengin bir besin olan üzümü kontrollü tüketmekte fayda var.

 HAMUR İŞİ: Bu tür yiyecekler hem kolesterol dengesini bozuyor hem de yüksek kalori içerdiğinden obeziteye ve ona bağlı hastalıklara zemin hazırlıyor.


HAMUR İŞİ: Bu tür yiyecekler hem kolesterol dengesini bozuyor hem de yüksek kalori içerdiğinden obeziteye ve ona bağlı hastalıklara zemin hazırlıyor.

 

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir