Marine etmek için Malzemeler
500 gr. bonfile – jülyen doğranmış
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal kekik
1 diş sarımsak – ezilmiş
Sos için Malzemeler
½ su bardağı et suyu
½ su bardağı su
1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı soya sosu
Diğer Malzemeler
2 adet orta boy soğan – iri küp doğranmış
1 adet sarı dolmalık biber – iri küp doğranmış
2 adet dolmalık biber – iri küp doğranmış
Tuz
Karabiber
3 yemek kaşığı susam
Etleri jülyen doğrayın ve marinasyon için olan tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp etleri ekleyin kenara alın.
Ayrı bir kapta soya sosu, et suyu, su ve mısır nişastasını iyice çırpın.
Wok tavaya etleri koyup iyice mühürleyin baharatlandırın ve kenara alın. Aynı tavaya zeytinyağı koyup soğanlar ekleyin ve yumuşayıncaya kadar soteleyin, kenara aldığınız etleri sebzelere ekleyin karıştırın, soya soslu karışımı üzerine dökün ve sos hafif kalınlaşıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
Ayrı bir tavada susamları orta ateşte kavurun ve etin üzerine serpip servis edin.