Sufle Çikolatalı

 

Malzemeler 

150 gr bitter çikolataCikolatali-Sufle-Tarifi
130 gr tereyağ
120 gr toz şeker
3 yumurta
Krema ve pudra şekeri

Yapılışı:
1. Fırınınızı 190 derecede ısıtın.
2. Çikolata ve tereyağı bir kapta benmari usulü (Çikolata ve tereyağın bulunduğu kabı, içinde su kaynayan bir tencerenin üstüne koyun)  ile eritin.
3. Çikolata ve tereyağı iyice karıştırın.
4. Başka bir kapta yumurta ve şekeri çırpın.
5. Erimiş çikolata ve tereyağı üstüne boşaltın. Hafifçe çırpın.
6. Karışımı ısıya dayanıklı sufle kaplarına dökün. Sufle pişerken şişeceği için kaplarınızı 1-1,5 parmak kadar aşağıda doldurun.
7. Fırına verin. Şişip üzeri çatlayana kadar pişirin. Kaplarınız küçükse sufle çatlar çatlamaz fırından çıkarın. Kaplarınız büyükse sufle şişip çatladıktan sonra  3-4 dakika daha pişirmeye devam edin.
8. Daha önceden hazırladığınız, çırpılmış ve krem şanti kıvamını almış krema ve pudra şekeri ile sıcak sıcak ikram edin.

 

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir