3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske karbonat
Üstünde ki krema için malzemeler
160 gr. tereyağı
500 gr. pudra şekeri
60 ml. süt
2-3 yemek kaşığı çilek püresi
Çikolatalı çilekler için malzemeler
10-12 adet çilek
200 gr. bitter çikolata
Keki için;
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
Diğer bütün malzemeleri ekleyip spatula ile karıştırın.
Muffin tepsisini yağlayın ve kek harcını kalıplara bölüştürün.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Üzeri için;
Tereyağı ve pudra şekerini tereyağı tamamen eriyinceye kadar çırpın.
Süt ve çilek püresini ilave edin ve çırpmaya devam edin.
Yıldız uçlu sıkma torbasına alın.
Çikolatalı çilekler için;
Çilekleri 30 dakika derin dondurucuya atın.
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Çilekleri çikolataya batırıp yağlı kağıt serili bir tepsiye veya telli bir rafa alın ve soğutun.
Birleştirmek için;
Fırından çıkan kekleri oda sıcaklığında soğutun.
Sıkma torbasına aldığınız kremayı keklerin üzerine sıkın.
Yanlarında çikolatalı çilek yerleştirerek servis edin.