Şekerpare Tarifi

Şekerpare Malzemeleri
250 gr. un
60 gr. – 4 yemek kaşığı pudra şekeri
125 gr. tereyağı
25 gr. – 2,5 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
25 gr. – 2 dolu yemek kaşığı toz badem
2 adet yumurta
1 avuç ceviz – süslemek için

Şerbet için Malzemeler
1 kg. şeker
1 litre su
½ adet limon suyu

Şerbet için
Bir tencereye su ve şekeri ekleyin ve kaynatın. Ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edin.

Şekerpare için
Un, irmik, toz badem ve kabartma tozunu harmanlayın, ortasını havuz olacak şekilde açın, tereyağı ve pudra şekerini ekleyin ve yoğurun.

Yumurtaları ekleyin ve pürüzsüz oluncaya kadar yoğurmaya devam edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopararak yuvarlayın, bir fırın tepsisine dizin ve ortalarına ceviz yerleştirip, bastırın.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika altın sarısı renge gelinceye kadar pişirin.

Fırından çıkan şekerparelerin üzerine ılık şerbeti dökün ve çekmesini sağlayın.

Soğuduktan sonra fazla şurubu dökün ve servis edin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir