Home /
Yemek /
Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi
Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi
By Admin on 30 Kasım 2015
Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi malzemeleri:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 8 kaşık toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 2 adet şeftali
- 1/2 su
- 1 tatlı kaşığı nişaşta
Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi yapılışı:
- Öncelikle tencereyi ocağa koyup 1 litre sütü koyup içine 4 yemek kaşığı un 8 kaşık toz şeker koyup muhallebi yapalım.
- Muhallebi olunca içine 1 paket vanilya koyup karıştırıp ocaktan alalım .
- Soğumaya bırakalım ve diğer yerde 1 paket krem şanti tarife göre çırpalım .
- Soğuyan muhallebiye koyup tekrar çırpalım ve Muhallebiyi kuplara pay edelim.
- Diğer yerde 2 şeftaliyi dilimleyelim ve tavaya alıp üzerine 1/2 su bardağın içine su koyup içine 1 tatlı kaşığı nişaşta koyup çırpalım.
- Şeftalilerin üzerine; koyup içine 3 yemek kaşığı şeker koyup şeftalileri eritmeden koyulaşmasını sağlıyalım.
- Muhallebinin üzerine koyalım ve soğutup servis yapabiliriz.
Afiyet olsun..
Okunma:
447