Samsa Tatlısı

Samsa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru (10 lu paket),
  • 1 adet yumurta,
  • 200 gr ceviz içi,
  • Yarım paket margarin (125 gr).

Açarken Kullanmak İçin:

  • 1 kase kadar mısır nişastası.

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • 1-2 damla limon suyu
  • Samsa Tatlısı Yapılışı

    Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım.

    Kaynayan şerbeti koyulaşana kadar 15-20 dakika daha kaynatalım.

    İçine limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

    1 adet milföyün üzerine mısır nişastası serperek dikdörtgen borcamın uzunluğuna göre resimdeki gibi açalım.

    Açtığımız milföy hamurunun bir kenarına fırça ile çırptığımız yumurtadan sürelim.

    Rulonun yapışıp pişerken açılmaması için yumurta sürüyoruz.

    Milföy hamurunun diğer kenarına ise ceviz içi yerleştirelim.

    Sonra sıkı sıkı rulo şeklinde saralım.

    İyice yağladığımız dikdörtgen borcamımıza hazırladığımız ruloyu yerleştirelim.

    Margarini eritip hafif ılıtalım.

    İçine kalan yumurta sarısını ilave edip karıştıralım.

    Hazırladığımız ruloların üzerini fırça ile yumurtalı margarinli karışımla yağlayalım.

    Pişirmeden önce rulolarımızı istediğimiz ebatlarda dilimleyelim.

    Önceden ısıtılmış 180° fırında altın sarısı renk alana kadar pişirelim.

    Soğuk tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim.

    Not: Bu tatlının güzel yanı ani gelen misafirleriniz için tatlıyı servis tabağına alıp üzerine şöyle bir şerbet gezdirip servis yapmanız.

    Tatlının üzerine pudra şekeri serperek de servis yapabilirsiniz.

    Tatlıyı hazırlayıp dondurucuya atabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir