1. Saç diplerine saf zeytinyağı ile masaj yapılır. Yarım saat kadar sonra, nötr bir bitkisel şampuanla saçlar yıkanır. 2. Eşit miktarlarda (yaklaşık 5’er ml) alınacak kekik, biberiye, lavanta, sedir, üzüm çekirdeği ve tatlı badem yağları küçük bir cam şişe içinde karıştırılır. Bu karışımla saçlı deriye masaj yapılır. Burada dikkat edilecek husus, alınacak yağların mutlaka doğal olmasıdır. Sentetik yağların tedavi değeri yoktur. 3. Aşağıdakilerin karışımı ile, saçlı deriye günde iki defa masaj yapılır:




Saç tellerinin incelmesi ve dökülmesi, her üç kadından birinde görülüyor. Yapılan araştırmalar, kadınlarda görülen saç dökülmesinin genetik faktörlerle yakından ilişkili olduğunu gösterdi. Bu sebeple genetik sebeplere bağlı dökülmelere, kadın tipi dökülme de deniyor. Kadınlarda saç dökülmesi tetikleyicileri arasında; demir eksikliği, kansızlık, hormon dengesizlikleri, kronik hastalıklar, saç bakımı yanlışları ve beslenme gibi farklı nedenler sayılabilir. Kadınların saç dökülmesini engellemek için önerilen tedaviler saçlı deriye lokal uygulanan ilaç, vitamin ve diğer tetikleyiciler; ağızdan alınan besin takviye tabletleri ya da saç dökülmesinin ileri boyutlara ulaşması durumunda diğer tedavilerle eş güdümlü yürütülecek bir saç nakli olarak özetlenebilir. İnsan bedeni hayatı boyunca dört aşamadan oluşan saç döngüsünü yaklaşık 20 kez yaşar.
Saç uzaması için bitkisel formül
1 tutam rendelenmiş taze zencefil 125 ml suda kaynatılır. Ilık bir şekilde temiz saç diplerine sürülür. 70 ml jojoba ve 30 ml çörek otu yağı ile masaj uygulaması yapılır.
SARI KANTARON YAĞI İLE SAÇKIRANI ENGELLEYİN
Saçkıran, genelde bozuk para büyüklüğünde alanlarda saç dökülmesine neden olan bir bağışıklık sistemi hastalığıdır. Farklı tipleri vardır. Bilim adamlarının yaptığı saçkıran tanımı şu şekildedir: Bağışıklık sistemi vücudu dışarıdan gelen tehditlere karşı korumak için tasarlanmıştır. Ancak bazı kişilerin bağışıklık sistemi; dışarıdan gelen tehditlerin, hastalıkların dışında vücudun kendisine karşı da saldırıya geçer. Bağışıklık sisteminin bu kendi kalesine karşı yaptığı saldırılardan kaynaklanan hastalıklara otoimmün hastalıklar denir ve saçkıran da bunlardan biridir.
Nedeni tam olarak bilinmiyor
Nedeni tam olarak bilenmeyen saçkıran hastalığı hakkında yapılan araştırmalar; bağışıklık sisteminin zayıflaması, genetik faktörler ve stresin bu hastalıkta etkili olduğunu ifade ediyor. Saçkıran sebebiyle kelleşen bölgede tekrar saç çıktığı biliniyor ancak bu durum, hastalığın tekrarlamayacağı anlamına gelmiyor. Yaşam şartları ve gerekli faktörlerin bir araya gelmesiyle saçkıran tekrar edebilen bir hastalık halini alıyor. Saçkıranın en bilinen etkisi, insan psikolojisi üzerindeki etkisidir. Ağrıya sebep olmadığı gibi bulaşıcı da değildir. Saçkıran ile mücadelede atılması gereken ilk adım, bir uzmana başvurmaktır ancak bitkisel çözümlerden de kaçmamak gerekir. 85 ml sarı kantaron yağı ve 10 damla çay ağacı yağı ile hazırlanan karışım ile ilgili bölgeye hafif masaj yapmak, saçkıran tedavisinde fayda sağlayan kürlerden biridir.