Pratik Laz Böreği Tarifi
By Admin on 10 Kasım 2015
Malzeme Listesi
- 30 yaprak baklava yufkası
- 250 gr. tereyağ
- Muhallebisi için:
- 1 lt. süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı şeker
- 4 adet yumurtanın sarısı
- Şerbeti için:
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Nasıl Yapılır
- Öncelikle muhallebisi için; süt bir tencereye alınıp tüm malzeme içine eklenerek çırpılır.
- Pürüzsüz hale geldikten sonra ocağın altı yakılıp göz göz olup kaynayana kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.
- Şerbet için; su ve şeker tencerede kaynatılır.
- Tereyağ bir tavada eritilir.
- Tepsinin altı yağlanarak 1 kat yufka serilir. İlk 15 kat yufka araları tek tek yağlanarak tepsiye üst üste dizilir. Muhallebi dökülüp kalan 15 kat yufka tek tek yağlanarak muhallebinin üzerine kapatılır. Kenarları güzelce kapatılıp düzeltilir.
- Üzerine kalan yağ dökülerek ilk önce kara kare dilimlenir. Karelerde ortasından çapraz şekilde tekrar kesilip ikiye ayrılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkar çıkmaz sıcak şerbet ile şerbetlenir.
- Birkaç saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
- Afiyet olsun..
Okunma:
393