Portakallı yumuşacık kek tarifi

Portakallı yumuşacık kek tarifi malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • ½ bardak sıvı yağ
  • ½ bardak pudra şekeri
  • 1 paket buğday nişastası
  • Alabildiği kadar un
  • 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

Portakallı yumuşacık kek tarifi hazırlanışı:

  • Yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı köpürene kadar mikser ile karıştırın.
  • Sonra yağ, kabartma tozu ve nişastayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • En son unu da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kek kalıbına dökün.
  • Yapışmaması için yağlayıp biraz da un serpin.
  • Pişirme süresi fırına göre değiştiği için üzerinin yanmamasına dikkat edin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir