PONPON PASTACIKLAR
By Admin on 17 Kasım 2015
Malzemeleri:
- 1 adet hazır pasta tabanı(ister kakaolu, iste sade)
- 1 paket Creme Ole (ister kakaolu ister sade)
- 1 paket Krem Şanti (ister sade ister kakolu)
- Süt
Üst Süsleme İçin:
- 1 Avuç fındık
- 2 Yemek kaşığı Hindistan Cevizi
- Toz Fıstık+Yeşil Kek
- Yaban Mersini+Fındık
- Çikolata Rendesi
- Hindistan Cevizi
- Renkli Süsleme Şekerleri
Yapılışı:
- Creme Ole ve Krem Şanti ayrı ayrı olmak üzere paketlerin üzerinde yazan süt miktarının yarısı kadar soğut süt ile çırpılarak hazırlanır.
- Creme Ole’nin kıvamı oldukça koyu oluyor ama daha sonra şantiyle karıştırıldığında kıvam alıyor.
- Birbirine karıştırılan Creme Ole ve Şanti buzdolabında bekletiliyor. Bu arada pastabanın bir katından çay bardağı yada başka yuvarlak bir kalıpla yuvarlaklar kesiliyor.
- Kekten artan parçalar ve bir avuç fındık rondoda çekilerek ufaltılır ve hindistan cevizi de eklenerek kaşıkla karıştırılıyor. Dibi yuvarlak orta büyüklükte bir kaseye alınıyor.Mini Çikolata
Püf Noktası:
- Tabanların üstü biraz sütle ıslatılıyor.
- Fazla ıslatılmamalı, silikon bir fırçayı süte batırıp keke 1-2 kez sürmeniz yeterli. Kremadan tepeleme bir yemek kaşığı alıp bombe şekli verilerek sürülür.
- Krema miktarı gözünüze az gelirse yarım kaşık daha ekleyebilirsiniz. Tam yuvarlaklığı süsleme esnasında kazanıyor.
- Kremalı kek kase içinde duran fındıklı çekilmiş kek karışıma kreması keke değecek şekilde ters çevrilir ve dairesel hareketlerle çevrilerek kremanın üstünün kaplanması sağlanır.
- Daha sonra dikkatlice alınarak 5-6 saat yada bir gece buzdolabında bekletilerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Okunma:
431