PONPON PASTACIKLAR

 Malzemeleri:

  • 1 adet hazır pasta tabanı(ister kakaolu, iste sade)
  • 1 paket Creme Ole (ister kakaolu ister sade)
  • 1 paket Krem Şanti (ister sade ister kakolu)
  • Süt

Üst Süsleme İçin:

  • 1 Avuç fındık
  • 2 Yemek kaşığı Hindistan Cevizi
  • Toz Fıstık+Yeşil Kek
  • Yaban Mersini+Fındık
  • Çikolata Rendesi
  • Hindistan Cevizi
  • Renkli Süsleme Şekerleri

    Yapılışı:

    1. Creme Ole ve Krem Şanti ayrı ayrı olmak üzere paketlerin üzerinde yazan süt miktarının yarısı kadar soğut süt ile çırpılarak hazırlanır.
    2. Creme Ole’nin kıvamı oldukça koyu oluyor ama daha sonra şantiyle karıştırıldığında kıvam alıyor.
    3. Birbirine karıştırılan Creme Ole ve Şanti buzdolabında bekletiliyor. Bu arada pastabanın bir katından çay bardağı yada başka yuvarlak bir kalıpla yuvarlaklar kesiliyor.
    4. Kekten artan parçalar ve bir avuç fındık rondoda çekilerek ufaltılır ve hindistan cevizi de eklenerek kaşıkla karıştırılıyor. Dibi yuvarlak orta büyüklükte bir kaseye alınıyor.Mini Çikolata

    Püf Noktası:

    1. Tabanların üstü biraz sütle ıslatılıyor.
    2. Fazla ıslatılmamalı, silikon bir fırçayı süte batırıp keke 1-2 kez sürmeniz yeterli. Kremadan tepeleme bir yemek kaşığı alıp bombe şekli verilerek sürülür.
    3. Krema miktarı gözünüze az gelirse yarım kaşık daha ekleyebilirsiniz. Tam yuvarlaklığı süsleme esnasında kazanıyor.
    4. Kremalı kek kase içinde duran fındıklı çekilmiş kek karışıma kreması keke değecek şekilde ters çevrilir ve dairesel hareketlerle çevrilerek kremanın üstünün kaplanması sağlanır.
    5. Daha sonra dikkatlice alınarak 5-6 saat yada bir gece buzdolabında bekletilerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir