100 gr. sucuk – ince dilimlenmiş
Kuru nane
Kuru kekik
Toz sarımsak
Tatlı kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hamuru için Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kasede ılık su, maya ve şekeri karıştırıp, kenara alın ve 5-6 dakika bekletin.
Ayrı bir kasede un ve mayalı karışımı ekleyin yavaşça kenarlardan tuzu ekleyin ve çatalla karıştırın, hamur kıvamına gelmeye başlayınca tezgaha alıp pürüzsüz bir hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun.
Hamur hazır olunca derin bir kasenin tabanını yağlayın, hamuru koyun, streçle kapatın ve 30 – 40 dakika kadar mayalandırın.
Sucuk dilimlerini ortadan ikiye bölün, derin bir kaba alın. Üzerine rende mozarella ilave edin. Ardından baharatları ekleyin. Son olarak zeytinyağını ilave edip karıştırın.
Ardından kek kalıbınızı yağlayın ve üzerini biraz unlayın. Mayalanan hamuru tezgahı unlayıp iyice yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kesip sucuklu karışıma bulayın ve kek kalıbına yerleştirin.
Tüm hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Eklenme tarihi: Apr 03 2016