Piliç Topkapı

Piliç Topkapı Malzemeleri

4 adet derili kemiksiz tavuk but
1 su bardağı pirinç
1 su bardağından biraz fazla su
1-2 adet soğan – yemeklik
1-2 avuç sultaniye üzüm – suda bekletilmiş
½ su bardağı kuş üzümü – suda bekletilmiş
2-3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 tutam yenibahar
1 tutam tarçın
1 tutam mahlep
1 tutam kuru nane
1 tutam toz şeker
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Üzeri için Malzemeler
½ su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tencereye fıstıkları alın kavurun ve kenara alın. Aynı tencereye zeytinyağı ilave edin. Soğanları ekleyip kavurun.

Pirinç ve bir tutam tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından kuş üzümü, sultaniye üzüm ve tüm baharatları ekleyip, kokularının çıkmasını sağlayın.

Su ve fıstıkları ekleyip kokuları suyunu çekinceye kadar kontrollü ateşte pişirin.

Tavukları iki streç arasında döverek inceltin. Tavukların derili kısmı altta kalacak şekilde bir kasenin içine yerleştirin, kenarlardan sarkıtın.

İçlerini pilavla doldurup yeniden kenarlardan sarkan tavukları üzerine kapatın ve fırın tepsisine kaseyi ters çevirerek tavukları yerleştirin.

Tüm tavukları bu şekilde yerleştirdikten sonra üzeri için olan su, sıvı yağ ve salçayı karıştırıp, üzerlerine sürün.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir