Pideli Köfte

HAZIRLANIŞI:

Pidesi için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu serpiyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortayay yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine zeytinyağı ve sütü döküyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan 6 tane beze koparıp yuvarlıyoruz. Bir kaseye biraz su biraz da sıvıyağ koyup parmaklarımızı batırıyoruz ve bezeleri önce genişletiyoruz. Sonra parmak uçlarımızla bastırarak şekil veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine pide hamurlarını diziyoruz. Hamurları tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanınca önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanını rendeliyoruz. Tuz, karabiber, toz kırmızı biber koyuyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Köfteleri yuvarlıyoruz ve elimizle bastırarak incecik köfteler yapıyoruz. Domatesleri dilimliyoruz, biberleri parmak şeklinde doğruyoruz. Izgaraya biraz zeytinyağı döküyoruz. Domates ve biberleri kızartıyoruz. Köfteleri de ızgarada çevirerek pişiriyoruz. Pideleri doğruyoruz. Servis tabağına pideleri koyuyoruz. Kenarlara küp doğradığımız domatesleri koyuyoruz. Üstüne çırpılmış yoğurdu döküyoruz. Üstüne de köfteleri diziyoruz. Kenarlara biberleri de diziyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve kızarınca köftelerin gezdirerek servis ediyoruz.

500 gr kıyma
1 soğan
tuz
karabiber toz kırmızı biber

PİDESİ İÇİN:

3,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı süt
tuz
su

GARNİTÜRÜ İÇİN:

sivri biber domates yoğurt

ÜZERİ İÇİN:

tereyağı

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir