1 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı su
İç harç için Malzemeler
4 adet patlıcan
½ demek maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet taze soğan
Tuz
Karabiber
200 gr. tereyağı – Ara katlar ve üzerine sürmek için
Patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tavada zeytinyağında kavurun. Taze soğanı kıyıp, ekleyin, tuz karabiber ve kıyılmış maydanoz ilave edip kenara alın.
Hamur için tüm malzemeleri yoğurun, dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, unlu tezgahta merdane ile açın. Üzerlerine tereyağı sürün. 10 adet açıp yağladığınız hamurların beşini üst üste koyun ve diğer beşini de bunlardan ayrı üst üste koyun.
Bir grubu yağlanmış tezgahta tepsi büyüklüğünde açın ve yağlanmış tepsiye serin.
Patlıcanlı karışımı üzerine yayıp, diğer hamuru da aynı şekilde açıp üzerine kapatın.
Fırça ile üzerine yağ sürüp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.