Patlıcanın saplarını kesin, kabuklarını alaca soyun, verev dilimler kesin. Tuzla ovup, 5-10 dakika beklettikten sonra mutfak kağıdıyla kurulayın. Kızgın ayçiçeği yağında patlıcanları renk alana kadar kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurun, ardından kıymayı ilave edin, baharatlandırın ve kavurun. Kıymalar pişince biberleri ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurun. Ardından domates ve suyunu ekleyip pişirin. Altını kapatınca üzerine ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
Fırın kabına kızarttığınız patlıcanların yarısını dizin, üzerine kıymalı harcı da yarısını yayın ve kalan patlıcanlarla kıymalı harcın üzerini kaplayın. Kalan kıymalı harcı da patlıcanların üzerine yayın.
Ayrı bir kasede salçayı su ile açtıktan sonra musakkanın üzerine yayın.
Son olarak ince doğranmış maydanozları kıymalı harcın üzerine serpin. Üzerini folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15- 20 dakika pişirin.