4 adet orta boy patlıcan – ince, uzun doğranmış
Sıvı yağ – kızartmak için
İç Dolgusu için Malzemeler
3 adet orta boy patates – haşlanmış
100 gr. keçi peyniri – rende
4 – 5 yaprak taze fesleğen – ince kıyılmış
Tuz
Karabiber
Muskat
Sosu için Malzemeler
6 – 7 yemek kaşığı zeytinyağı
3 – 4 adet domates – küp doğranmış
3 diş sarımsak – ince kıyılmış
2 dal taze kekik
Tuz
Karabiber
1 tutam şeker
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Üzerine keçi peynirini rendeleyin. Baharatlarını ekleyip, karıştırın ve kenara alın.
İnce dilimlenmiş patlıcanları kızartıp, havlu kağıdın üzerine çıkartın.
Bir sos tenceresinde sos için olan tüm malzemeleri ekleyip pişirin.
Muffin kalıbına 4 dilim patlıcanı çaprazlamasına dizin. Ortasını kaplayacak kadar iç harçtan koyun ve kenarları kapatın. Tüm patlıcanları bu şekilde hazırlayın. Düz bir tabağa kalıbı ters çevirin ve patlıcan bohçalarını çıkartıp, fırın kabına dizin.
Üzerine domates sosunu döküp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 – 15 dakika pişirin.