Malzemeler
4 adet kırmızı patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
110 gr doğranmış soğan
300 gr tavuk suyu
3 yemek kaşığı un
450 gr süt tercihen yağsız
1/2 yemek kaşığı tuz
1/4 yemek kaşığı karabiber
75 gr rendelenmiş cheddar peyniri
4 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan
Hazırlanışı
Patatesin kabuklarını soyduktan sonra mikrodalgada 13 dakika yüksek ısıda tutun. Patatesleri ikiye bölün ve soğumasını bekleyin. Tavada ortadan yükseğe ısıyı ayarladıktan sonra 3 dakika soğanları sote edin. Tavuk suyunu ilave edin. Diğer taraftan 225 gr sütü ve unu tavaya ilave edin. Geriye kalan sütü de ilave edin. Karabiber ve tuzunu ilave edin. Patateslerini ezin ve çorbaya ilave edin. Üzerine rendelenmiş peynirleri koyarak servis yapın. Afiyet olsun…