Pastırmalı patates çorbası

  • Pastırmalı patates çorbası malzemeleri

         Yarım kg patates   6~7 dilim pastırma
         1 soğan
         2 diş sarımsak
         1 çay bardağı krema
         3~4 su bardağı tavuk suyu ve su
         1 yemek kaşığı
         1 yemek ayçiçek yağı
         Tuz
         Karabiber
         Kekik

    Pastırmalı patates çorbası hazırlanışı

    Pastırmalı patates çorbası: 1 yemek kaşığı

    ını tencerede eritin. İri küp şeklinde doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Soğanlar yumuşayınca kabuklarını soyup yine küp şeklinde doğradığınız patatesleri ekleyip 5-6 dakika soteleyin. Patateslerin rengi hafif döndükten sonra üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya suyu, tuzu, karabiberi ve kekik yapraklarını ekleyip kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra el blenderi’nden geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Tekrar ocağa alıp kaynatın. Üzerine 1 çay bardağı krema ekleyip karıştırmaya devam edin. Su yeterli gelmezse tekrar sıcak su ilavesi yapın. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın. Üzerine birkaç parçaya böldüğünüz pastırmaları ekleyip soteleyin. Pastırmaları çorbaya ilave edip karıştırın veya servis sırasında kaselere koyduğunuz çorbanın üzerine ekleyip servis yapın.
    Pastırmalı patates çorbası artık hazır, afiyet olsun.

 

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir