Ebru ERBERDİ
Pascal’s on Ponce da Bourbon Lancy, Fransa’da hayat buluyor. Kendisi, annesinin mutfakta yarattığı şaheserlerden çok etkileniyor ve gastronomiye aşık oluyor. Bu ilgisi erken yaşta başlıyor ve 13 yaşında, Fransa’nın küçük kasabalarından birindeki bir restoranda çalışmaya başlayarak gastronomi dünyasına giriyor.
Daha 17 yaşında ödül almaya başlayan Oudin, kariyerini bu yönde ilerletme konusundaki kararlılığı sayesinde gastronomi dünyasının ünlü isimlerinden eğitim alma fırsatını yakalıyor ve bu isimlerden efsanevi püf noktaları ve tarifler öğrenerek yoluna devam ediyor. 1982 yılında ABD’ye yerleştiğinde, Oudin, burada pastacılık üzerine odaklanıyor ve burada, Washington DC’deki önemli şeflerden eğitim almaya, Fransa’da kaldığı yerden devam ediyor. 1984 yılında Miami’ye geldiğinde, Miami’nin en ünlü restoranlarından ve otellerinden birisi olan Alexander Hotel’de Dominique şef altında 14 yıl çalışıyor ve deneyimini zirveye taşıyor.
Amerika’da listesine kattığı ödüllerle birlikte 2000 yılında, şef Oudin, yıllardır hayalini kurduğu restoranı hayata geçiriyor ve Pascal’s on Ponce açılıyor. 55 kişilik bu butik ve bir o kadar da lüks restoran, Fransız mutfağına dair her şeyi, Amerika’nın güney sahillerine getirmiş oluyor. Bu başarı haklı sonuçlar getiriyor ve açıldığı yılın sonunda Pascal’s on Ponce, pek çok yayın tarafından Amerika’nın En iyi restoranları arasında gösteriliyor. Hatta öyle ki, 2003 yılında The New York Times, bu restoranı, en iyi yeni restoranlar listesine eklemekten de çekinmiyor.
Öğle yemeği, akşam yemeği, akşam tadım menüsü ve şarap menüsüyle harikalar yaratan Pascal’s on Ponce, ABD’nin göbeğinde Avrupa ruhunu hissetmek isteyenler için ideal bir adres.
Yalnız sakin bir yer olduğunu söylemeden geçemiyeceğim zira gençlerin tercih ettiği bir restoran değil ama güzel bir Fransız mutfağı. Denemek isteyenlere ailece gidilebilecek küçük bir restoran..