4 adet pancar – pişmiş
2 diş sarımsak
1 su bardağı ekmek kırıntısı
1 bağ roka
1 avuç karışık yeşillik
1 adet turp- ince doğranmış
50 gr. keçi peyniri
Sosu için;
1 çorba kaşığı sirke
½ limon suyu
Zeytinyağı
Tuz
Pancarları yıkayıp kabuklarını soymadan alüminyum folyoya sarın ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin
Pancarlar piştikten sonra kabuklarını soyun 3 tanesini soğumaya bırakın.
Diğer pancarı rendeleyin, sarımsakları tuzla ezerek macun kıvamına getirin ve ekmek kırıntısıyla harmanlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip pancarlı ekmek kırıntısı karışımını üzerine yayın ve 15 dakika 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Sos için olan tüm malzemeleri karıştırın.
Turbu ince dilimleyin ve kenara alın.
Yeşillikleri ve turbu bir kapta birleştirin ve üzerine sosunu döküp harmanlayın.
Birleştirmek için;
Salata tabağının tabanına ekmek kırıntısının bir kısmını yayın, sosladığınız yeşilliklerini üzerine serpin, pancarları elma dilim kesip salatanın kenarlarına dizin, keçi peynirini elinizle ufalayarak salatanın üzerine serpin son olarak da kalan ekmek kırıntılarını serpin ve servis edin.