7 ADIMDA MÜKEMMEL KÖFTE
SOĞANLARI BÜYÜK DOĞRAYIN
İyi bir köfte için kırmızı et ve soğan olmazsa olmaz.
DÖKÜM TAVA KULLANIN
İyi köfte pişirmek için kömür ateşinin ideal olduğunu unutmayın. Eğer kömür ateşi seçeneğiniz yoksa, döküm tavalar da iş görür.
ATEŞ KIZMADAN PİŞİRMEYİN
Köfte pişirirken kızgın ateş önemlidir, çünkü suyu içinde kalmalıdır. Bu nedenle tavayı önce ısıtın ve köfteleri daha sonra içine atın.
BİRAZ DOLAPTA BEKLETİN
Bir gece buzdolabında beklemiş köfteler daha lezzetli olur. Zamanınız yoksa, köfteleri pişirmeden yarım saat önceden dolaba koyun.
YAĞLI ET SEÇİN
Lezzetli köftenin sırrı, yağlı ettir. Sığır döşü, yani dananın kaburga kısmı köfte için doğru eti sağlar.
YUMURTA VE KARBONAT İKİLİSİ
Köfte karışımına kırılacak bir yumurta köftenin dağılmamasını sağlar. Kabarması için de bir parça karbonat ekleyebilirsiniz.
ÇOK BAHARATA İHTİYACINIZ YOK
Doğru köfte için çok baharata ihtiyacınız yok. Biraz karabiber, soğan ve tuz işi çözecektir.