Muhallebili Havuçlu Kek

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet rendelenmiş havuç
  • Muhallebi için
  • 1 lt süt
  • 4 kahve fincanı un
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Zorluk: kolay

Yapılışı

Kek için önce kalıbınıza, ki ben dikdörtgen bir kelepçeli kalıp kullandım,yağlı kağıdınızı serin.Yumurta ve şekeri iyice krema kıvamı alana kadar karıştırın.İçine sıvıyağı,kabartma tozunu,vanilyayı ve unu ilave edip iyice karıştırın.Daha sonra biraz dövdüğünüz cevizi,tarçın ve havucu ilave edin.Bu kısımı tahta bir kaşıkla iyice karıştırıp,kek hamurunuzu kalıbınıza boşaltın.180 derecede,kürdan testinden geçene kadar pişirin.

Diğer tarafta muhallebi için tüm malzemeyi bir tencereye koyup,sürekli karıştırarak,pişirin.Ocaktan aldıktan sonra muhallebinizi iyice mikserle karıştırın.Bu aşamadan sonrası sizin zevkinize kalmış.Ben pişen kek soğuduktan sonra, kalıptan çıkarıp,ortadan ikiye böldüm.Alttaki kekin üzerine bir miktar muhallebi koyup,babanganın talebi üzerine,muz ve kivi dilimleri yerleştirdim.İkinci kat keki bunların üzerine yerleştirip,tekrar kalıba oturtup,kalan muhallebiyi üzerine döktüm.Muhalebinin üzerini rende çikolata ile süsledim.

Siz isterseniz kek piştikten sonra kalıptan çıkarmadan, direk muhallebiyi kekin üzerine dökebilirsiniz.

Keyif sizin,paşa gönlünüz nasıl arzu ederse,gerisi afiyetle,mis gibi tarçın kokusu eşliğinde,ağzınıza gelen cevizlerle muhallebili keki kahveye yaren etmek.

Afiyetle…….

 

GSL-7205 SEZAR Elektrikli Rende

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir