Meyve Soslu Muhallebi

Malzemeler

  • 1 kg süt
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 kaşık margarin

Sosu için;

  • 1 paket hazır meyve sosu

Hazırlanışı

Sütü, şekeri, irmiği, nişasta ve Hindistan cevizini bir kaba alarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra 3 dk ocakta bekletiyoruz. Ocaktan indirince 1 kaşık margarini karıştırarak eritiyoruz. Plastik kaplara paylaştırıyoruz. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip dolaba kaldırıyoruz. Meyve sosunu üzerindeki tarife göre yapıyoruz. 1 saat dolapta dinlendirdiğimiz muhallebilerimizi çıkarıp tabağa alıyoruz. Hazırladığımız sosu muhallebilerin üzerine döküyoruz. Servise hazır, Afiyet olsun 😊

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir