Malzemeler
İçi İçin:
Üzeri İçin:
Yapılışı
Bir kaba sütü, sıvı yağı, yumurtayı, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.
Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini streç ile kapatıp 10-15 dakika dinlendirelim.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayalım ve elimizle açalım.
Açtığımız hamurun üzerine peynirli harçtan koyup istediğimiz şekli vererek kapatalım.
Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim.
Sonra poğaçaların üzerine yukarıdan aşağıya çatal ile çizik atalım.
Daha sonra üzerlerine çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.