Lazanyalı Su Böreği

Malzemeler

  • 15 adet lazanya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

İç Harcı;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 500 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri İçin;

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar

Hazırlanışı

Lazanyalı Su Böreği tarifimize ilk olarak lazanyalarımızı hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için öncelikle büyük bir tencerenin içerisine su koyarak tenceremizi ocağın üzerine alıyoruz. Suyumuzun içerisine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve bir tutam tuz ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz. Suyumuz fokurdamaya başlayınca içerisine 15 adet lazanyamızı dikkatli bir şekilde koyarak 7-8 dakika kadar haşlıyoruz.

Bir yandan lazanyalarımız haşlanırken diğer yandan iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için öncelikle yarım kilogram kadar beyaz peynirimizi rendeliyoruz. Hemen ardından yarım demet maydanozumuzu yıkarak ince ince kıyıyoruz. Doğradığımız maydanoz ile rendelediğimiz peynirimizi güzelce karıştırdıktan sonra lazanyalarımızı suda fazla bekletmeden ocağın üzerinden alarak soğuk sudan geçiriyoruz ve suyunu tamamen süzüyoruz.

Şimdi sırada tereyağımızı eritme zamanı. Tereyağımızı küçük bir tavaya alarak yakmadan kısık ateşte eritiyoruz. Erimiş tereyağımızın içerisine yarım su bardağı kadar sütümüzü ve 1 adet yumurtamızı ilave ederek güzelce karıştırıyoruz. Lazanyalarımızı sırası ile dikdörtgen bir tepsiye dizdikten sonra fırça yardımı ile önce tereyağlı sosumuzu sürüyoruz. Daha sonra ise maydanozlu peynirimizden eşit miktarda serpiyoruz.

Lazanyalı Su Böreğimizi 5 kat oluncaya kadar aynı işlemden geçiriyoruz. Kalan tereyağlı sosumuzu böreğimizin en üstüne sürdükten sonra daha önceden rendelediğimiz 2 su bardağı kadar kaşar peynirimizi böreğimizin üzerine serperek böreğimizi daha önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir