- 8 adet enginar çanağı
- Yarım kilo kuzu kuşbaşı
- 1 adet büyük boy domates yemeklik doğranmış
- Bir kaç sap maydanoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- Tuz
- Kuzu kuşbaşı etlerini üzerini geçecek kadar su koyup orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar suyunu çekene pişriyoruz./li>
- Başka bir tencerede enginar çanaklarını enginar çanaklarını da bir miktar su içinde haşlıyoruz.
- Haşlanmış etlerin içine 3 yemek kaşığı zeytinyağını koyup, yemeklik doğranmış soğanı ve domatesi de ilave edip kavuruyoruz. Kavurduktan sonra ocağın altını kapatıp, ince kıyılmış maydonozları da tencereye ilave edip karıştırıyoruz.
- Servis tabağına haşlanmış enginarları koyuyoruz. Üzerine kuzu etli karışımdan, çanakları dolduracak kadar koyuyoruz eşit bir şekilde paylaştırıyoruz.
Sıcak servis ediniz. Afiyet olsun.
Okunma:
402