Kuş Yuvası Tarifi

Kuş Yuvası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr koparılmamış tel kadayıf,
  • Yarım paket margarin (125 gr),
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı,
  • 1 su bardağı bütün fındık,
  • 1 su bardağı bütün badem içi veya kayısı çekirdeği.

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı toz şeker,
  • 2,5 su bardağı su,
  • Yarım limon.
  • Kuş Yuvası Tatlısı Yapılışı

    Şerbeti için; suyu ve toz şekeri tencerede kaynatalım.

    İçine limon suyunu ilave edip 7-8 dakika daha kaynatıp ılımaya bırakalım.

    Tavaya margarini ve sıvı yağı koyup margarini eritip kadayıfların üzerine dökelim.

    Kadayıfları koparmamaya dikkat ederek yavaş yavaş harmanlayalım.

    Sonra kadayıfları uzatarak iki parmağımıza dolayalım ve şeklini bozmadan çıkarıp tepsiye dizelim.

    Kadayıfların orta kısımlarına bütün fındık ve badem yerleştirelim.

    Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirelim.

    Soğuk kadayıfların üzerine ılık şerbeti dökelim.

    Tatlımız şerbeti çekince servis yapalım.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir