Krep Harcı için Malzemeler
4 su bardağı süt
4 su bardağı un
4 adet yumurta
2 tutam tuz
Kıymalı Harç için Malzemeler
500 gr. dana kıyma
2 adet havuç – küp doğranmış
1 adet soğan – yemeklik
3-4 diş sarımsak – ezilmiş
4-5 adet domates – soyulmuş, küp doğranmış
1 su bardağı bezelye
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Krepler için, tüm malzemeleri pürüzsüz oluncaya kadar çırpın. Krep tavasını ısıtın ve tavayı yağlayıp, bir kepçe krep harcından döküp ters yüz ederek pişirin. Krep harcının hepsini bu şekilde pişirerek bitirin.
Kıymalı sos için, bir tavayı ısıtın, zeytinyağı ilave edin ve kıymayı ilave edip kontrollü ateşte pişirin. Ardından 2’şer dakika arayla soğan, havuç ve sarımsağı ekleyip, soteleyin.
Domatesi ekleyin suyunu çekinceye kadar pişirin. Kenara alıp, bezelyeyi ekleyin, karıştırın.
Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. 5 tane krepi kenarlardan sarkacak şekilde kalıba yerleştirin. Tabanına bir tane daha krepi koyun ki tamamen taban olsun. Kıymalı harcınızı göz kararı 4’e bölün. İlk kısmını tabana yayıp, kaşar serpin. Bir tane krep yerleştirin ve kıymalı harç bitene kadar bu şekilde kat kat dizin.
En son kıymalı harcı koyduktan sonra kenarlardan sarkan krepleri üzerine kapatın. Bir tane bütün krepi en üstüne kapatın ve kaşarla kaplayın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.