Kesme Çorba

HAZIRLANIŞI:

Terbiyesi için, tencerenin altını yakmadan önce yoğurdu koyuyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz, unu da ekleyip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Ocağın altını açıyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Soğuk et suyunu ilave ediyoruz. Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu serpiyoruz. Yumurtayı kırıyoruz ve hamuru yoğuruyoruz. Sert bir hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerine un serperek merdaneyle açıyoruz ve bıçakla minik küp şeklinde doğruyoruz. Hamurları biraz kurumaya bırakıyoruz. Çorba terbiyemize hamurları ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Çorba pişmeye yakın kıvamını kontrol ediyoruz. Eğer koyu kıvamlı olursa sıcak suyla açıyoruz. Çorbamız pişince altını kapatıyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve içine doğranmış taze nane katıyoruz. Sosumuzu çorbanın üzerine döküyoruz ve servis ediyoruz.

1 kase yoğurt yarım limon 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı et suyu tuz su

ÜZERİ İÇİN:

2 çorba kaşığı tereyağı 1 tutam taze nane

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir