Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı pirinç unu
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı şeker
- Tepsiyi kaplamak için margarin ve pudra şekeri
Hazırlanışı
Herkese merhabalar sonunda kazandibi yapmayı öğrendim ilk denememde tadı oldu görüntü olmadı:)bu tarifte hem tadı hem görüntüyü yakalandım diye düşünüyorum Meğer püf noktaları varmış dikkat edersek yapabiliriz:)
Gelelim tarifimize benim tepsim yuvarlak baklava tepsisiydi tepsinin her tarafına margarin sürülür süzgeçle pudra şekeri serpilir her tarafı kaplanır tencereye kuru malzemeler alınır süt yavaş yavaş eklenir orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir fokurdadığı zaman altı kapatılır muhallebiden iki veya üç kepçe alıp tepsiye dökülür ocağımızın orta ateşli yerine alınır üzerindeki muhallebi spatula yardımıyla muhallebi bir yerden bir yere alınarak dibi yakılır her tarafın eşit şekilde yandığından emin olunca (fotoğraftaki gibi) tenceredeki muhallebi tekrar ocağın üzerine alınır bunu yapmamızın sebebi tepsiyle uğraşırken muhallebinin soğuması:) soğuk dökersek muhallebi yayılır bunun için tekrar fokurdatmak gerekiyor kaynadığı zaman tepsiye dökülür mutfak tezgahına soğuk su dökülür veya çok ıslak havlunun üzerinde tepsi soğutulur. Soğuyunca spatula ile kesilir kestiğimiz ve rulo yapacağımız zaman spatula ıslatılır.Tarifte bir buçuk su bardağı şeker yazıyordu ben azalttım isteyen böyle yapabilir.
Uzun yazdığıma bakmayın sadece aşamaları var ve lezzetli oluyor deneyeceklere afiyet olsun 🙂