Kartopu Pastası Tarifi

Malzemeler

Keki için :

  • 5 adet yumurta (yumurtalar iri ise 4 tane de kullanabilirsiniz),
  • 1 nescafe fincanı toz şeker,
  • 1 nescafe fincanı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya (ya da limon kabuğu rendesi).

Kreması için:

  • 3,5 nescafe fincanı süt,
  • 3/4 nescafe fincanı un,
  • 8 yemek kaşığı toz şeker,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin.

Arasına (arzuya göre ):

  • Damla çikolata, çekilmiş badem, fındık, antep fıstığı vs.

Üst malzemesi için:

  • Hindistan cevizi (bulamak için)
  • 2 poşet krem şanti (Paketteki tarife göre hazırlayın
  • Kartopu Pastası Yapılışı

    Bir kabın içerisinde yumurtaları ve şekeri mikser ile 5 dakika kadar çırpıyoruz.
    Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
    Yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen borcamın içerisine kek harcını döküp yayıyoruz.
    170 – 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakikada civarında pişiriyoruz.
    Yağlı kağıt kullanıldığı için kek kolayca borcamdan çıkıyor.

    Kek pişmeye yakın kremayı hazırlamaya başlıyoruz; Bir tencereye, sütü, unu ve şekeri koyup muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Krema piştikten sonra ocağın altı kapatıp içerisine yağı ekliyoruz ve mikser ile yağ eriyene dek çırpıyoruz.
    Hazırladığımız kremayı soğumaya bırakıyoruz (üstünün kabuk tutmaması için ara sıra karıştırmakta fayda var).

    Krem şantiyi de paketindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabına kaldırıyoruz.

    Pişen kekin sert olan üst kısmını soyup alıyoruz. Kek iyice soğuduktan sonra, iki kat olacak biçimde enine doğru kesiyoruz.
    Kekin bir parçasının üzerine krema sürüyoruz, isteğe göre kuruyemiş serpebilirsiniz.
    Keki rulo şeklinde sarıp dilim dilim kesiyoruz.
    Dilimlediğimiz kekleri önce krem şantiye, sonra da hindistan cevizine buluyoruz.

     

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir