Prof. Dr. Canan Karatay, Mersin’de düzenlenen ‘Yaşam boyu sağlıklı ve dengeli beslenme’ konulu seminere katıldı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen seminere, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ile diğer ilgililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şekerin ve mısır şurubunun neden olduğu hastalıklar, şeker hastalığı ve obezite ile ilgili bir sunum yapan Karatay, vatandaşların sorularını da yanıtlayarak, “En tatlı zehir dediğimiz şeker ve şeker yüksekliği kalp krizi, felç, şeker hastalığı ve kansere neden olmakla birlikte tansiyon yüksekliği, Alzheimer, unutkanlık, depresyon gibi birçok rahatsızlığa yol açan en önemli etkendir” diye konuştu.
Özellikle çocukların beslenmesinde sağlıklı ve doğal gıdaların tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr.Canan Karatay, çocukların paketlenmiş suni gıdalardan uzak tutulması gerektiğini belirtti. Çocuklara bolca fındık ve fıstık yemelerini tavsiye eden ve bu yiyeceklerin kan yapıcı ve vücudu ısıtıcı özelliği bulunduğuna da değinen Prof. Dr. Karatay, “Fındık ve fıstıkta doğal karbonhidrat, yağ, protein, mineral ve vitaminler vardır. Fındık, fıstık doğanın vitamin ve mineral kaynağıdır” dedi.