Karamelli Kurabiye
By Admin on 7 Ekim 2015
Karamelli Kurabiye Malzeme Listesi
- 1 paket margarin yada tuzsuz tereyağı- 250gr (teremyağ kullandım)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yumurta (sarısı hamura beyazı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- Alabildiğine un (3-4 su bardağı kadar)
- Üzeri için:
- 250 gr fındık (iri parçalanmış)
- Karamel sos için (isteyen hazır sos kullanabilir):
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- Yarım su bardağı krema
Karamelli Kurabiye Nasıl Yapılır
- Oda sıcaklığında yumuşamış katı yağı yoğurma kabımıza alalım.
- Sıvıyağ, şeker, yumurta sarısı, sütü ilave edelim. Vanilya ve azar azar unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. Çokta yumuşak olmayacak pişerken yayılma yapmasın. Sert de olmayacak ortasına bastırdığımız zaman çatlama yapmasın. Orta halli nefis bir hamur elde edelim. Ben 4 su bardağı unu geçmedim bilginize.
- Kurabiyelerimize ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekil verelim. Kurabiyemizi önce yumurta beyazına daha sonra fındık ile harmanlayalım.
- Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi tepsiye yerleştirelim. Daha sonra ortalarını parmağımızla yada kapak gibi bir şeyle derin oyuklar açalım. Ben süt şişesinin kapağını kullandım:) Kabartma tozu olmadığından hamurda oyuklar fazla kapanmaz diye fazla bastırmamıştım biraz daha derin olsa iyiymiş siz ona göre ayarlayın. Ne kadar karamel o kadar lezzet:)
- Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirin.
- Pembe pembe pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve iyice soğutalım.
- Daha sonra karamel sosu hazır kullanabilirsiniz. Ben yine de karamel sos yapımını buradan paylaşmak istiyorum.
- Karameli için; şekeri kısık ateşte ara ara hafif karıştırarak eritin, bu arada renk koyulaşmış oluyor, sonra margarini ekleyip eritin, en son kremayı dökün ve 2 dk daha ocakta tutup altını kapatın. Kurabiyelerimizin oyuk kısımlarına karamel sosu doldurarak servise hazır hale getiriyoruz.
- Afiyet Olsun…
Okunma:
504