MALZEME
1 çay bardağı Karabuğday
1 çay bardağı İglo tatlı mısır
1 adet taze kırmızı biber
5-6 dal maydanoz
5-6 dal dereotu
5 adet ince taze soğan
1 çay bardağı ince cekilmiş ceviz
Sos İçin:
1 diş sarımsak
2 Yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı nar eksişi
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı balsamik sirke (Elma sirkesi de olur)
Tuz
Sunum İçin :
1 adet Lavaş
YAPILIŞI
* Kara buğdayı yıkayıp 1,5 su bardağı suda 10 dk haşlayın ve süzüp soğumaya bırakın.
* Biber, taze soğan, maydanoz, dereotunu ince ince doğrayıp bir kasede karıştırın.
* İglo mısırı suda 3 dk kaynatıp süzün.
* Karabuğday, ceviz dahil tüm malzemeyi bir kapta yavaşça karıştırın.
* Sarımsağı ufak olacak şekilde doğrayın veya ezin. Diğer sos malzemelerini ekleyip sosu hazırlayın.
* Salataya ekleyip karıştırın.
* Lavaş ekmeklerini eşit sekiz parçaya kesip salatanın yanlarına yerleştirin ve servis yapın.