Karabuğday Salatası

MALZEME

1 çay bardağı  Karabuğday

1 çay bardağı  İglo  tatlı  mısır

1 adet taze kırmızı biber

5-6  dal  maydanoz

5-6  dal dereotu

5 adet  ince taze soğan

1 çay bardağı  ince cekilmiş  ceviz

Sos İçin:

1 diş sarımsak

2 Yemek kaşığı  zeytin yağı

1 tatlı  kaşığı  nar eksişi

Yarım  limon  suyu

1 çay  kaşığı  balsamik sirke (Elma sirkesi de olur)

Tuz

Sunum İçin :

1 adet Lavaş

YAPILIŞI

* Kara buğdayı yıkayıp 1,5 su bardağı suda 10 dk haşlayın ve süzüp soğumaya bırakın.

* Biber, taze soğan,  maydanoz, dereotunu ince ince doğrayıp bir kasede karıştırın.

* İglo  mısırı  suda 3 dk  kaynatıp süzün.

* Karabuğday, ceviz  dahil tüm malzemeyi bir kapta yavaşça karıştırın.

* Sarımsağı  ufak olacak  şekilde doğrayın veya ezin. Diğer sos malzemelerini ekleyip  sosu  hazırlayın.

* Salataya ekleyip karıştırın.

* Lavaş ekmeklerini eşit sekiz parçaya kesip salatanın yanlarına yerleştirin ve servis yapın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir