Brüksel lahanası, brokoli, maydanoz, kıvırcık, tere, roka, fesleğen gibi sebzelerinakciğer kanserine karşı tedavi edici özellikleri bulunuyor. Bu besinler kanın akışkanlığını artırıyor.
GIRTLAK: HAVUÇ
Gırtlak kanseriyle ilgili yapılan çalışmalar, A vitaminini az tüketenlerde bu kanser türüne daha fazla rastlandığını gösteriyor. Bu kişilere havuç, pırasa, kayısı, inek sütü gibi A vitamini zengini besinler tüketmeleri öneriliyor.
YEMEK BORUSU: MUZ-PATATES
Özofagus, yani yemek borusu kanserli hastaların yeşil ve sarı sebzeleri az, eti fazla tükettikleri belirtiliyor. Singapur’da yapılan bir çalışmanın sonuçları yemek borusu kanserinde tatlı patates ve muzun etkisine dikkat çekiyor. Bu gıdaları yemek borusu kanseri hastalarının çok tüketmeleri gerekiyor.
KOLON: KEFİR
Kanserli hastalara ameliyattan sonra protein desteği için süt ve süt ürünleri öneriliyor. Hastaya verilen sütün laktozsuz veya yağsız olması gerekiyor. Probiyotik zengini kefir kolon kanseri hastalarına tavsiye ediliyor. Aynı zamanda kanserden koruyor.
MİDE: MERCİMEK
Mide kanseri olanların yeşil sebze-meyveleri az tükettiklerine dikkat çekiliyor. C vitamini bu kanserde koruyucu etkiye sahip. E vitamini tüketimi ise ameliyat sonrası beslenme açısından önemli. Bitkisel proteinden zengin beslenilmesi gerektiği için bağırsak hareketlerinin düzenlenmesini sağlamak açısından lifli gıda ve tahıl tüketimi öneriliyor. Mercimek, nohut, fasulye gibi besinlerin yararlı etkilerinin de gözden kaçırılmaması gerekiyor.
MEME: BROKOLİ
Yapılan araştırmalar her yıl binlerce kadının meme kanserinden öldüğünü gösteriyor. Saptanan bulgular ve nedenler doğrultusunda bakıldığında yaşam tarzı ve beslenme tetikleyici unsurlar olarak öne çıkıyor. Brokoli, zeytinyağı, soya, keten tohumu bu kanser türüne karşı koruyucu kalkan olarak görev yapıyor.