6 bardak un
150 gram margarin
1/2 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
2 kaşık şeker
1 çay kaşığı tuz
1 kaşık mahlep
Kabartma tozu
Üzerine:
Süt
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Kandil simidi yapılışı:
Eritiğiniz margarini diğer malzemelerle yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlayın. Kıvam alınca streç filmle sarıp buzdolabına kaldırın. 30 dakika beklettikten sonra merdaneyle un serperek açın. Yuvarlak kalıp ya da bardak yardımıyla yuvarlaklar kesip ortasına da daha küçük bir kalıpla yuvarlak delik açın.
Bir kısmını o şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otuyla süsleyin. Geri kalanını da önce süte sonra susama batırarak dizin. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Afiyet olsun!