Kalburabastı Tarifi

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 200 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin;

  • 2 buçuk su bardağı toz şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hazırlanışı

Kalburabastı tarifimize başlamadan önce fırınımızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlıyoruz. Bir yandan fırınımız ısınırken diğer yandan fırın tepsimizin içerisine 2-3 yemek kaşığı kadar yağ dökerek yağımızı fırça yardımı ile tepsimizin her yerine yayıyoruz. Ön hazırlık işlemimizi tamamladıktan sonra tatlımızın harcını hazırlamaya başlayabiliriz.

Kalburabastı tatlımızın harcına öncelikle daha önceden oda sıcaklığında bekleterek homojen hale getirdiğimiz 200 gram kadar margarinimizi geniş bir kabın içerisine alıyoruz. Hemen ardından 1 adet yumurtamızı ve  2 yemek kaşığı kadar yoğurdumuzu yağımızın yanına alarak harcımızı ellerimiz ile ezerek karıştırıyoruz.

Şimdi sırada unlu malzemelerimizi hazırlama zamanı. Bunun için öncelikle 3 su bardağı kadar unumuzu elek yardımı ile eleyerek geniş bir kabın içerisine alıyoruz. Hemen ardından 1 paket kabartma tozumuzu ve 1 çay kaşığı kadar tuzumuzu da aynı işlemden geçiriyoruz. Elek yardımı ile elediğimiz unlu malzemelerimizi kaşık ile güzelce karıştırdıktan sonra harcımızın içerisine alarak harcımızı tekrardan ellerimiz ile güzelce yoğuruyoruz.

Hamurumuz kıvama geldikten sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız hamurumuz açtıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı kadar önce çekilmiş ceviz koyduktan sonra hamurumuzu kapatarak hamurumuzu kalbura kalıbına bastırıyoruz. Elde ettiğimiz harcımızı fırına sürerek nar gibi kızarana dek pişiriyoruz. Tatlımız pişerken şerbet malzemelerimizi küçük bir tencereye alarak 10 dakika kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz şerbetimizi oda sıcaklığında tamamen soğuttuktan sonra fırından yeni çıkan tatlımızın üzerine döküyoruz.

Afiyet olsun…

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir