2006 yılında Beslenme Dergisinde (Journal of Nutrition) yayınlanan çalışmaya göre, araştırmacılar kakaonun cildi güneşin zararlarından koruma özelliği olan, deri hücrelerindeki kan dolaşımını ve etkilenmiş sıvı tutunmayı iyileştiren, böylece cildin pürüzsüz görünmesini ve hissedilmesini sağlayan yüksek değerlerde besinsel iki flavanoid (epicatchin ve katesin) içerdiği sonucuna ulaşmışlardır.
Antioksidan bileşenler anahtar rol oynamaktadır. Bu bileşenler serbest radikallerin (hücreler zarar veren dengesiz moleküller) sebep olduğu hasara karşı mücadele eder, bu da cildin daha genç ve daha ışıl ışıl görünmesine yardımcı olurken bir yandan da erken yaşlanmanın bazı etkilerine karşı koruma sağlar.
Birçok çalışma C vitamininin kolajen üretimini arttırabildiğini, UVA ve UVB ışınlarına karşı koruma sağladığını, cildin doğal renginde meydana gelen sorunları ve yangılı cilt problemlerini giderdiğini göstermektedir. Bununla birlikte buradaki esas anahtar nokta kullanılan C vitamini türüdür. Bugüne kadar yapılan birçok araştırma L-askorbik asidin, kırışıklıkların giderilmesinde en fazla potansiyel taşıyan form olduğunu işaret etmektedir