Malzemeler
Sosu İçin:
İsveç Köftesi Yapılışı
Soğanı rendeleyelim ve suyunu sıkalım.
Bir kabın içine sütü, lor peynirini koyalım ve peyniri ezelim.
İçine tüm malzemeyi ilave edelim ve güzelce yoğuralım.
Kıymalı harçtan küçük parçalar koparalım ve elimizle yuvarlak şekil verip, buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
Tavaya sıvı yağ koyup, kızdıralım ve köftelerimizi kızartalım.
Tavadaki sıvı yağı ve köfte parçalarını süzelim ve aynı tavaya sirkeyi koyup, ısıtalım.
Daha sonra içine unu, et suyunu ilave edelim ve koyulaşana kadar 10 dakika pişirelim.
İsveç Köftelerimizi, sos ve maydanoz eşliğinde servis yapalım.
Not: Fırında yapmak isteyenler için; yağlı kağıt serili fırın tepsisine köftelerimizi koyalım ve önceden ısıtılmış 175° fırında 20-25 dakika ara ara karıştırarak pişirelim.
AFİYET OLSUN 🙂